Familiehistorie

Jeg vet jo egentlig ikke om noen leser disse headingtekstene… jeg vurderer om jeg skal ta de vekk. Uansett akkurat nå så fant jeg min familie i Sverige men jeg har også nøstet opp i den Amerikanske historie som også viste seg å bli canadisk… nå får jeg hyggelige e poster fra «over there» med jevne mellomrom. Trivelig er det og jakten på familiehistorien fortsetter…

Etter hvert tror jeg at det kommer litt av hvert etter hvert…slik som: Jeg er et desemberbarn og jeg husker at min mor fortalte at jeg» snødde ned» i barnevognen ute på vinteren. Jeg sov så godt og det gjør jeg ennå, sover godt.
Mine familieaner kommer i all vesentlig grad fra Østerdalen på både mors og fars side. Jeg har i mange år holdt på med slektssøken…jeg har familie som har utflyttet til Sverige og USA… kanskje andre steder også uten at jeg vet hvor.
Min fars familienavn kommer fra Indsetvika nord for Inset gard i Strandbygda, jeg har vært der for mange år siden. Når min mor døde i 99 så syntes jeg det var urettferdig at ikke hun kunne minnes ved sitt familienavn, så da tok jeg det og kjenner på at det var veldig riktig for meg.
Indsetviken navnet har også vært utsatt for deling…en liten gren av familien heter Viken, de sløyfet Indset uten at jeg vet hvorfor. Noen har også latt være å ta med «d» og skrevet Insetviken.
Ifølge Statistisk sentralbyrå så er det nå 34 personer med Indsetviken som etternavn, Insetviken er det ingen og Solberg Indsetviken er en.
IMG_1963
Så har jeg akkurat i dette øyeblikk fått vite at vi har slektninger i Sverige. Signe Kristine som var bestefars søster flyttet og giftet seg i Sverige, nå viser det seg at de fikk 4 barn. De bodde i Sundsvall området.

1 tanke om “Familiehistorie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s